Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ;


Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΩΦ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Η ΣΟΣΙΑΛΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΝΕΙ ΧΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΤΑ  ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ.

Έτσι εξήγησε (και είχε δίκιο) , υπερασπιζόμενος τον εαυτόν του και τους συντρόφους του ο Γιώργης Δημητρώφ στη διάρκεια της δίκης Λειψίας για τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ, την άνοδο του φασισμού στην Γερμανία του 1933.

Μάλιστα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΛ. Το 2015 στην Ελλάδα ιστορικά είστε στην ίδια θέση ως κυβέρνηση με την σοσιαλδημοκρατία της  Γερμανίας του 1933.

¨Η οργανώνετε τις λαϊκές μάζες και τις καθοδηγείτε σε ένα νικηφόρο αγώνα  ή τα διπλώνετε , συμβιβάζεστε με τους κατακτητές σπέρνοντας τον κοινωνικό και πολιτικό όλεθρο.

Έχετε υπ’ όψιν σας ότι η αθέτηση των προεκλογικών σας δεσμεύσεων δεν θα είναι μια απλή λανθασμένη πολιτική επιλογή. Δεν θα είναι το ίδιο με τους προηγούμενους. Λυπάμαι για σας αλλά θα είναι τελείως  μα τελείως διαφορετικά

Θα έχει εγκληματικές συνέπειες για την Ελληνική κοινωνία και τη χώρα. Κατ’ αρχήν σας επισημαίνω ότι οι εκλογές του Γενάρη ήταν η τελευταία ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα να αποδείξη ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Η αθέτηση των υποσχέσεων θα βαθύνει την κρίση και θα ρίξει στην εξαθλίωση ακόμα μεγαλύτερες μάζες. Έτσι λοιπόν αν η συγκυβέρνηση δεν αλλάξει πορεία και δεν συγκρουστεί ολοκληρωτικά με τους εχθρούς της πατρίδας τότε αλοίμονο. Ποιος θα υπερασπιστεί την πατρίδα ; Σίγουρα βέβαια ο κόσμος δεν θα στραφεί στους αποδεδειγμένους πράκτορες τύπου ΝΔ , ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ κτλ. Αλλά δεν θα στραφεί ούτε προς το ΚΚΕ το οποίο στην κρίσιμη ώρα νήπτει τας χείρας του. Διότι  το ΚΚΕ σε αυτή τη συγκυρία έπρεπε να έχει αρπάξει από το γιακά τους ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ και τους άλλους να έχει πρωτοστατήσει στην συγκρότηση της κυβέρνησης και να οδηγεί τα πράγματα σε προοδευτική κατευθυνση. Αντ’ αυτού νήπτει τας χείρας του  νομίζοντας ότι θα έχει εκλογικά οφέλη. Πλανάται πλάνην οικτρά. Όποιος δουλεύει για την αποτυχία της κυβέρνησης και όποιος καθοδηγεί την κυβέρνηση Τσίπρα να αθετεί τις υποσχέσεις της δουλεύει απλά για την χρυσή αυγή. Δουλεύει  για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα. Θελημένα η αθέλητα δεν έχει σημασία.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τούτο το μήνα έχουμε ακούσει πολλά μεταξύ των οποίων και το πιο αποκρουστικό. «Τέλειωσαν οι εκλογές και ο Τσίπρας πρέπει να αφήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.» , «Έλα τώρα όλοι άλλα λένε πριν και άλλα μετά» «Αν πουν την αλήθεια πως θα πάρουν την πλειοψηφία» Αυτά είναι φαιδρότητες  , είναι  ανοησίες  και πολιτικό έγκλημα.

Δεν καταλαβαίνετε βρε φαιδροί ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα πάνε οι μισοί να ψηφίσουν και οι άλλοι μισοί θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή . Αλλά εσείς μάλλον αυτό θέλετε. Να στείλετε τον κόσμιο στο σπίτι του για να υλοποιήσετε ελεύθερα τα βρώμικα σχέδια σας.

Αυτό βέβαια που δεν κατάλαβαν κάποιοι είναι ότι ο Ελληνικός λαός αυτή τη φορά ψήφισε απολύτως συνειδητά . Είχε καταλάβει το βρώμικο παιχνίδι των ντόπιων λακέδων και των κατακτητών και θέλησε να τελειώσει με αυτούς με κάθε κόστος και για πάντα.

Ο λαός είναι έτοιμος για κάθε θυσία προκειμένου να απελευθερωθεί η πατρίδα από τους δυνάστες του που τώρα ονομάζονται εταίροι.

Ο λαός  κατάλαβε ότι το χρέος που του αποδίδουν είναι πλαστό. ¨Ότι είναι από τη μια γεμάτο μίζες και από την άλλη δημιούργημα δημιουργικής λογιστικής δηλ. διπλογραφίες κτλ

Δεν φοβήθηκε ούτε χρεωκοπίες ούτε απειλές ούτε τίποτα. Όλοι δακρύσαμε όταν είδαμε τον πρωθυπουργό να καταθέτει στεφάνι στην Καισαριανή.  Όλοι δακρύσαμε όταν  ο Καμένος  πήγε στο Αμύγδαλο για το μνημόσυνο του ¨Έλληνα  Ράμπο της Κύπρου.

Αλλά αλλοίμονο αυτοί όλοι πέθαναν γιατί δεν γονάτισαν στον κατακτητή

. Αν θέλει η κυβέρνηση να τιμήσει τους αγωνιστές να αλλάξει αμέσως ΡΟΤΑ. Αν υπάρχουν στην κυβέρνηση βαρίδια του παρελθόντος , που πιθανόν τα ονόματα τους είναι στα γνωστά payroll της simens η αλλού να αποχωρήσουν αμέσως διότι θα αποτελούν σημεία εκβιασμού.

Να δημοσιοποιήσει με νόμο όλες τις δανειακές συμβάσεις της χώρας από τη ίδρυση της μέχρι σήμερα καθώς και τις πληρωμές του γενικού λογιστηρίου του κράτους

Να γίνει λογιστικός έλεγχος  του χρέους από διεθνή επιτροπή. Δεν είναι απαραίτητο να ρωτήσουμε κανένα. Με απόφαση του Ελληνικού κοινοβουλίου  διαγραφή του επωνείδηστου χρέους και παράλληλη κυκλοφορία εθνικού νομίσματος . Απόφαση του Ελληνικού κοινοβουλίου για προοπτική σε βάθος χρόνου αποχώρισης από την Ευρωζώνη.

Να απαιτήσουμε αμέσως το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις πρέπει να βελτιώνουν την εικόνα της χώρας και όχι να εδραιώνουν την κυριαρχία των κατακτητών.

¨Άμεσες μεταρρυθμίσεις΄

1.       Κατάργηση του νόμου περί  ευθύνης υπουργών

2.       Μετατροπή σε κακούργημα της κλοπής Γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων και εργαλείων. Έτσι μόνο θα ανθήσει η μικρή οικογενειακή παραγωγή που θα αποτελέσει τη βάση για να πάρει μπρος η οικονομία.

Χωρίς αυτήν η οικονομία της χώρας δεν θα κάνει ούτε μισό βήμα προς τα εμπρός.

Αυτό είναι το «χρυσό» νήμα που πρέπει να πιάσει η κυβέρνηση και να το τραβήξει για να λυθεί ο «κόμπος της ανάπτυξης». Βασικός νόμος της οικονομίας είναι ότι το μικρό γεννάει το μεγάλο. Και όσο οι  «πολιτικοί» «αδυνατούν» να το κατανοήσουν θα πελαγοδρομούμε ψάχνοντας για επενδύσεις που δεν θα έλθουν ποτέ.

3.       Μέτρα για την προστασία κάθε επαγγελματικής δραστηριότητος και ιδίως στην ύπαιθρο η οποία έχει αφεθεί στα νύχια των κακοποιών

4.       Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος εις τρόπον ώστε και οι φόροι να εισπράττονται και οι επιχειρήσεις να ρίξουν το εργασιακό κόστος, Υπάρχουν ιδέες οι οποίες μπορούν να κοστολογηθούν και να εφαρμοστούν πιλοτικά σε κάποιους νομούς για αποτελέσματα.

5.       Δημιουργία δημόσιου τραπεζικού συστήματος με βάση την κρατική περιουσία και αύξηση των δημόσιων επενδύσεων.

6.       Κατάργηση όλων των μη επωφελών  συμβάσεων  για την χώρα βλέπε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κ.α.

7.       Η χώρα δεν πρόκειται να σταθεί στα πόδια της αν δεν ληφθούν κάποιοι προστατευτισμοί κατ’ εξαίρεση σε προϊόντα και υπηρεσίες που η χώρα μπορεί να παράγει. Και πρέπει βέβαια να άρει κάποιους άλλους. Π.χ. Στη  βιομηχανία ενδυμάτων δεν υπάρχει κανένας προστατευτισμός με αποτέλεσμα η Ελληνική

βιομηχανία να διαλυθεί. Έτσι λοιπόν πρέπει να μπουν κάποιοι προστατευτισμοί τουλάχιστο μεταβατικού χαρακτήρα. Από την άλλη οι επιχειρήσεις πρέπει να απαλλαγούν από κάθε πρόσθετη επιβάρυνση ώστε το κόστος παραγωγής να γίνει συμβατό με τα αντίστοιχα προϊόντα εισαγωγής΄. Εκείνο που μας  ενδιαφέρει είναι να γίνουν βιώσιμες οι υπάρχουσες επιχειρήσεις και να ανοίξουν νέες ώστε η ανεργία να πέσει κάτω από το 10%. Ο στόχος αυτός πρέπει να είναι. Η χώρα θα ανορθωθεί μόνο αν αρχίσουν οι Έλληνες να δουλεύουν και να παράγουν. Αλλά που να δουλεύουν στο πεζοδρόμιο;

8.       Κατάργηση του Τειρεσία

9.       Ριζική αναδιοργάνωση του ασφαλιστικού με στο από την μια τη δημιουργία υγειούς Εθνικού συστήματος υγείας από την άλλη μείωση του εργατικού κόστους με παράλληλη αύξηση των αμοιβών εργασίας

10.   Κατάργηση όλων των νόμων που εμποδίζουν την ανάπτυξη και δημιουργούν γραφειοκρατία και  ψήφιση ενός μόνο απλού και αποτελεσματικού και φιλικού στην εφαρμογή του νόμο.

11.   Δημιουργία μικρών επιχειρήσεων  αλλά και κλείσιμο επιχειρήσεων με ένα κτύπημα στον υπολογιστή

Τα στελέχη της κυβέρνησης πρέπει να ξεχυθούν στην ύπαιθρο και στις γειτονιές να μιλήσουν με το λαό , να αναπτυχθεί προβληματισμός . Τα στελέχη να επισκεφθούν  τις επιχειρήσεις που υπάρχουν ακόμα και να ρωτήσουν επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

«Τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση ώστε η επιχείρηση που δεν είναι βιώσιμη σήμερα να καταστεί τέτοια και η βιώσιμη να αναπτυχθεί περισσότερο»

Αυτό είναι το καθήκον κάθε προοδευτικής Κυβέρνησης. Σε αντίθετη περίπτωση τα στεφάνια στους ήρωες μας είναι κοροϊδία  έως και τυμβωρυχία.

Α και κάτι άλλο.

Προεκλογικά λέγαμε στους ψηφοφόρους ότι η χώρα μας είναι υπό κατοχή και τα παπαγαλάκια του μνημονίου αντιδρούσαν. Σήμερα αυτό το έχουν αντιληφθεί και οι πέτρες.

Και όχι μόνο αλλά και οι πέτρες έχουν αντιληφθεί ότι η πατρίδα μας θα απελευθερωθεί με σκληρούς αγώνες και πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος θα χυθεί και πολύ  πατριωτικό αίμα.

Και τούτο διότι ο καταχτητής όχι μόνο δεν θα υποχωρήσει αλλά πολύ πιθανόν να εμπλέξουν τη χώρα μας και σε πολεμικές περιπέτειες.

Είναι επίσης πολιτικά αποδεδειγμένο ότι το παγκόσμιο εγκληματικό κεφάλαιο «κρύβεται» και ξεπλένει τα κέρδη του μέσω του χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Οι λεγόμενοι εταίροι μας εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό αυτά τα συμφέροντα. Μην θρέφεται λοιπόν αυταπάτες για τις προθέσεις τους. Δεν έχετε απέναντι σας  ούτε το ΜΙΤΕΡΑΝ ούτε τον Ζισκάρ ντε σταιν. ‘Έχετε απέναντι σας αδίστακτα άτομα που διαχειρίζονται όλο αυτό το ύπουλο «παιχνίδι» εις βάρος των λαών της Ευρώπης και του λαού και της χώρας μας.

2/3/2015

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ

ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ

ΑΝΕΛ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου